facebook

“Долар рухається до критичного максимума: Чому українці повинні бути насторожі”

Готівковий курс гривні до долара в банківських обмінниках сьогодні, 24 серпня, послабшав на 8 копійок – до 38,68 грн за долар.

Як інформує “УНІАН”, згідно з оприлюдненими даними банків, щодо євро курс гривні не змінився і склав 42,20 грн за євро.

Продати американську валюту сьогодні можна в середньому на 10 копійок дорожче – за курсом 37,90 грн за долар. Продати євро можна на 5 копійок дорожче, аніж попереднього дня, – 41,35 грн за євро.

Як інформує “Кореспондент”, казначейства “Глобус Банку” Тарас Лєсовий.

За його словами, також не можна виключати, що в перші тижні після послаблення валютних обмежень ситуація на ринку буде трохи хаотичною: курс може “стрибати” то вгору, то вниз, але такі “стрибки” не перевищать 5%. Крім того, ширина спреду (різниці між курсом покупки та продажу) з серпневих 0,15-0,25 грн може зрости до 0,5-0,7 грн, а амплітуда поточних коливань збільшиться з 0,1-0,3 грн до 0,5 грн.

Яким буде курс валют

На думку Олексія Плотнікова, до кінця серпня готівковий курс долара навряд чи виявить якийсь активний рух. Так, найімовірніше, показники іноземної валюти залишаться за межами 38 гривень, але різких поворотів долар, швидше за все, не продемонструє, – вважає професор.

Восени курс, на думку економістів, також буде коливатись не надто суттєво.

“Прогноз такий, що в принципі, будь-яких серйозних змін не буде. Тобто курс буде приблизно 37 грн за долар до кінця року. Можливі коливання – може, 50 копійок”, – розповів в коментарі OBOZREVATEL керівник аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій.

Такої думки дотримується і спеціаліст відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса. За його словами курс буде стабільним, а зміна сезону ні на що не вплине.

“Гривня залишається стабільною”, – наголосив він.

Своєю чергою, Тарас Лєсовий обережно спрогнозував вересневий курс, з урахуванням ймовірності того, що НБУ відпустить гривню “у вільне плавання”.

“Отже, за всіма ознаками, у вересні на ринок чекатимуть важливі зміни: ми максимально наблизимося до утворення єдиного курсу валют, на розмір якого впливатиме низка важливих чинників – обсяги макрофінансової допомоги, розвиток бізнесу, розв’язання “зашморгу” експорту агропродукції шляхом створення нових альтернативних логістичних маршрутів, а також ефективність ЗСУ в боротьбі з ворогом та поступове звільнення українських територій. З певною обережністю ми можемо припустити, що у вересні валютний курс перебуватиме в коридорах 37-40 грн/$ та 39-43 грн/€”, – резюмував Лєсовий.

Джерело.

Close