facebook

Зимові морози, снігопади та ожеледь: синоптики розповіли, які постраждають області

Погода в Україні 22 березня буде морозною, дощовою та сніговою в більшості областей. Синоптики попереджають про сильні опади, а також про шквали вітру. Температура опуститься до аномально низьких показників навіть вдень. Погодні умови погіршаться через вторгнення арктичного повітря.

Як повідомляється, в Україні 22 березня очікується низька температура повітря.

На території всієї країни стовпчики термометрів впадуть в середньому до −1… +4 градусів. Найхолодніше буде у західних і північних областях країни, де термометри покажуть −1… +1 градус. Виняток становитиме Закарпатська область, де очікується потепління до +6 градусів.

На кілька градусів тепліше буде в центральних областях – від +0 до +4 градусів.

У Києві 22 березня рівень тепла складе 0… +2 градуси. Найтепліше буде на сході та півдні країни, де термометри будуть досягати позначки +4… +11 градусів.

В нічний час тільки в західних областях вдарять морози. Там термометри покажуть до −3 градуси. В інших регіонах рівень тепла в нічний час буде триматися на рівні +2… +6 градусів.

В Україні у всіх областях 22 березня очікуються опади у вигляді дощу, дощу зі снігом і снігопадів. Опади очікуються як в денний так і в нічний час доби. Також будуть шквали вітру до 20 м/с.

“22−23 березня похолодання буде супроводжуватися поривами вітру 15−20 м / с (І рівень небезпеки, жовтий) і опадами: − у західних, північних, центральних та Харківській областях у вигляді дощу і мокрого снігу. Очікується місцями утворення снігового покриву висотою 1−3 см, на дорогах ожеледиця, у південних, Луганській і Донецькій областях опади переважно у вигляді дощу”, − зазначається у повідомленні.

Джерело.

Close