facebook

Цивілізованому світу важко уявити: напередодні Дня знань Україна повернула 11 викрадених Росією дітей. Фото і відео

За останній тиждень, перед початком нового навчального року 1 вересня, Україна змогла повернути додому 11 дітей, викрадених Росією. Загалом воєнні злочинці Кремля незаконно вивезли з нашої держави десятки тисяч неповнолітніх.

На сьогодні це вже 161 дитина, яку вдалося повернути команді волонтерів, повідомив виконавчий директор БО Save Ukraine Микола Кулеба. Повернення маленьких українців на рідну землю, що відбулося 26 серпня, також прокоментував у Telegram керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Він наголосив, що влада продовжує роботу з пошуку викрадених дітей та повернення їх додому (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини). obozrevatel.com

Також керівник ОП зазначив, що хоч державі вдалося зберегти можливість для дітей навчатися в українській школі, не всі з них мають таку можливість.
“Росіяни викрадають дітей та примушують їх вчитися на Росії, вони вбивають, знищують цілі міста… Цивілізованому світу важко уявити, що в маленьких представників нашого народу ворог краде дитинство і ракетами намагається забрати майбутнє”, – написав Єрмак.

Він також повідомив страшну статистику збитків для освітньої сфери, які принесла повномасштабна війна Росії:

– 3 750 українських шкіл пошкоджені і повністю зруйновані ракетами та бомбами окупантів;

– 400 тисяч наших дітей вчаться в українських школах, перебуваючи за кордоном;

– десятки тисяч дітей викрадені росіянами.

Водночас Єрмак зазначив, що 12 394 школи в Україні функціонують. В них навчається 3 623 169 дітей.

“Наші діти сьогодні надто дорослі, хоча вони повинні мати безтурботне дитинство. Українські вчителі – справжні герої, бо під час війни вони зберігають для дітей цілий світ – нашу школу. Але справедливість полягає в тому, щоб зупинити геноцид”, – переконаний керівник ОП.

Нагадаємо, раніше Україні вдалося вивезти з тимчасово окупованої росіянами території Херсонської області 14-річного хлопця. Раніше він проживав з бабусею, яка ним опікувалася, однак вона померла. Окупанти хотіли оформити Івана у дитячий будинок.

Джерело.

Close