facebook

Доставка ліків додому: Кабмін пішов на поступки аптекам

Кабмін дозволив аптекам на період карантину займатися доставкою ліків додому.

Таке рішення було ухвалено на засіданні в понеділок, 23 березня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram-каналі.

Також уряд тимчасово заборонив продаж етилового спирту за кордон.

“Кабінет Міністрів дозволив ліцензіатам на період карантину здійснювати торгівлю лікарськими засобами та супутніми товарами дистанційно. Також дозволяється організовувати та здійснювати доставку безпосередньо споживачам з дотриманням умов зберігання лікарських засобів, визначених виробником під час їх транспортування”, – написав Шмигаль.

Це означає, що доставкою додому своєї продукції тепер зможуть займатися не лише ресторани і супермаркети, а й аптеки (раніше хворим потрібно було самим йти за ліками). В умовах карантину, коли людям, які підхопили вірус, краще не виходити з дому, це важливо.

В Україні на період введеного через COVID-19 карантину почали за особливими правилами видавати й оплачувати лікарняні.

“Укрзалізниця” у зв’язку з карантином із 18 березня до 3 квітня скасує всі пасажирські потяги.

“Укрпошта” продовжує працювати в звичайному режимі, незважаючи на карантин. Причому в роботу відділень компанія внесла деякі зміни.

Верховна Рада заборонила на період дії карантину та протягом 30 днів після його скасування штрафувати за несвоєчасну оплату комунальних послуг.

В Україні людям, які через коронавірус перебувають на лікарняному або на самоізоляції під наглядом медиків, соцстрах компенсуватиме 50% від зарплати.

В Україні на період карантину для бізнесу скасували частину податків, а також обмежили штрафи й перевірки.

18 березня ПриватБанк призупинив купівлю й продаж готівкової валюти і перевів її онлайн. Готівкова гривня в касах і банкоматах є.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що держава в умовах карантину має взяти на себе частину плати за послуги ЖКГ.

В Україні можуть втратити роботу від 170 до 500 тисяч осіб – внаслідок економічної кризи, викликаної пандемією коронавірусу. Такий прогноз дав ексміністр економіки Тимофій Милованов.

Джерело.

Close