facebook

У Зеленського пропонують працівникам самим обирати, на яке свято брати вихідний

В Офісі Президента пропонують надати державний статус окремим релігійним святам, відтак роботодавцю рекомендується надавати вихідний день працівнику, який відзначає одне з цих свят відповідно до належності до тієї чи іншої релігійної конфесії.


Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква.

“Пропонується надати державний статус таким релігійним святам, як Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-Гашана, Ханука, Великдень християн західного обряду. Відповідно до законопроекту, роботодавцю рекомендується надавати вихідний день співробітнику, який відзначає одне з цих свят відповідно до належності до тієї чи іншої релігійної конфесії”, – зазначив він.

За його словами, такий підхід дасть змогу забезпечити дотримання традицій святкування та продемонструє відданість України принципам рівності, толерантності та взаємоповаги. Крім того, представники релігійних громад зможуть реалізувати своє право на вільне віросповідання без жодних порушень споконвічних традицій.

Оскільки Україна є демократичною та правовою державою, яка гарантує дотримання основоположних прав людини, а одним з таких є право на свободу світогляду та віросповідання, каже Жовква.

Він також зауважив, що Україна обрала головним вектором зовнішньої політики європейську інтеграцію.

“У країнах Європейського Союзу існують глибокі традиції поваги до релігій та релігійних конфесій. Їхні права закріплені у відповідних законодавчих актах, а суспільство поважає кожну людину, незалежно від її релігійних переконань. В Україні діє велика кількість релігійних громад, які сповідують філософію різних релігій світу. Проте десятиліття панування ідеології державного атеїзму спотворили ставлення людей до окремих релігійних течій”, – додав Ігор Жовква.

Він зазначив, що пропонований законопроєкт про надання державного статусу окремим релігійним святам тому набуває актуальності, адже на його меті є побудова в Україні мультиконфесійного толерантного суспільства відкритого типу.

Джерело.

Close