facebook

В Україні з 1 серпня запрацював ринок газу: що змінилося для населення

Від 1 серпня в Україні відкрився ринок природного газу для побутових споживачів. Відтепер українці можуть швидко змінювати постачальників і мають потужний захист від форс-мажорів.


Про це написав голова правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв на своїй Facebook-сторінці, повідомляє ТСН.

“Сьогодні відкрився ринок газу для українців і ніби нічого не змінилось… Але одночасно змінилось все – українці нарешті отримали можливість відчути себе вільними клієнтами, які мають право вибору, замість статусу споживача”, – написав Коболєв.

Споживачі також мають потужний захист від форс-мажорів через постачальника “останньої надії”, яким став “Нафтогаз України”. Він не має права відмовити укласти договір на постачання газу на обмежений період часу (не більше ніж 60 днів). Крім цього, постачальники можуть формувати пакети послуг, підбирати ціни та умови, з урахуванням ринкових тенденцій.

“За європейською статистикою, на старті газового ринку до нового постачальника переходять 3-5% клієнтів. Але лише від нас, постачальників, залежить наскільки активним буде цей процес в Україні – наскільки привабливі умови ми запропонуємо”, – додав Коболєв.

Зазначимо, що Кабмін ухвалив це рішення ще 1 липня. Після скасування дії спецобов’язків постачальники можуть самі встановлювати націнку і відмовлятися від клієнтів з боргами.

Джерело.

Close