facebook

Експерт розповів, якою буде ситуацію на ринку житла в Україні восени

До осені ринок кредитів на житло пожвавиться.

 


Про це розповів президент Асоціації фахівців з нерухомості Юрій Піта, повідомляє finance.ua.

“Якщо брати період з початку карантину до травня, попит і пропозиція завмерли і ринок не працював. Щойно послабили карантин, ринок це відчув і пожвавився, і сьогодні ми відчуваємо, що ринок почав відроджуватися, і активність відновилася. Не варто забувати, що літній період — це час відпусток і відпочинку, і традиційно він завжди був не дуже активним, тому складно аналізувати цей сезон. Ми очікуємо, що ближче до осені ринок ще більше пожвавиться, якщо не будуть знову посилені карантинні заходи”, зазначив Піта.

Також експерт прокоментував плани уряду зинизити іпотечні ставки до 10%.

“Ми сподіваємося, що позичальник зможе отримувати такі кредити і на первинному, і на вторинному ринку. Ми знаємо, що банки готові до таких програм, і ми дуже очікуємо, що це ще більше пожвавить ринок”, сказав Юрій Піта.

За його словами, зараз в першу чергу люди купують житло для себе, а от як інвестиція купівля первинної нерухомості досить ризикована, що пов’язано як з економічною ситуацією в країні, так і з деякими забудовниками, які заморожують будівництва. Тому основна маса покупців – це кінцеві споживачі.

Джерело.

Close