facebook

Кравчук назвав чотири шляхи припинення вогню на Донбасі

Глава делегації України в Тристоронній контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук назвав чотири варіанти повного припинення вогню на Донбасі, один з яких – переговори. Українська сторона може піти на компроміс тільки за умови готовності до подібних кроків іншого боку.


Про це він сказав в ефіру Obozrevatel TV.

“Ми бачимо, що це треба зробити шляхом переговорів – раз, шляхом дискусій – два, шляхом компромісів – три. І шляхом відповідних поступок”, – заявив Кравчук.

Щодо останнього пункту, перший президент підкреслив, що Україна готова йти на поступки, якщо відповідні кроки будуть “і з того боку”. За його словами, жодна сторона не може ставити вимоги до іншої та пред’являти ультиматуми.

Кравчук повідомив, що питання всеосяжного і повного припинення вогню на Донбасі обговорювалося 3 серпня в українській делегації ТКГ. Відеоконференція з цього приводу за участю всіх сторін запланована на середину серпня.

“Українська сторона готова запропонувати і вимагати, щоб підписи, які були поставлені, поважалися – і нами, і тими людьми, які підпорядковані в тих регіонах певним структурам. Щоб ми справді не на словах, а на ділі почали перемир’я всерйоз і надовго “, – зазначив Кравчук.

Джерело.

Close