facebook

Пневмошолом від COVID-19 вдома не потрібен: інфекціоністка пояснила нюанс

Пневмошолом для захисту від коронавірусу не є науковим ноу-хау і не призначений для домашнього використання.

Пневмошолом від COVID-19 вдома не потрібен: інфекціоністка пояснила нюанс

Про це, коментуючи нову розробку Тернопільського медуніверситету, заявила в ефірі телеканалу Obozrevatel TV лікарка-інфекціоністка Євгенія Менжуліна.

За її словами, це засіб дійсно гарантує 99% захист від зараження коронавірусом, але подібні розробки вже застосовуються медиками, найперше у випадках евакуації особливо небезпечних інфекційних хворих. “Є такі костюми зі спеціальною внутрішньою вентиляцією. Це не наукова новина, ми вже працюємо в таких костюмах”, – повідомила медичка.

Водночас вона наголосила, що для побутового вжитку вони не потрібні. “Залиште, будь ласка, цей засіб для лікарів, які і так обмежені в засобах індивідуального захисту”, – сказала лікарка.

У цьому контексті вона звернула увагу на “істерію” зі специфічними засобами захисту. “В аптеках вже продають невеликі кисневі балони для домашнього використання. Це вже якась масова істерія і бажання заробити на цьому”, – заявила лікарка.

Вона зауважила, що пересічним громадянам достатньо маски, соціальної дистанції, обробки рук і в разі необхідності – рукавичок.

Джерело.

Close