facebook

Криваві вибори у Білорусі: силовики б’ють, стріляють та затримують людей (фото, шокуючі відео)

Наступного дня після кривавого силового розгону мітингу білоруси знову вийшли на протести. Напередодні мітингарі закликали один одного краще підготовуватися, діяти злагоджено та очікувати на повторний жорсткий розгін. Підготовка була недаремною: все таки силовики знову вдалися до насилля та затримань.

Почався мітинг у Мінську та регіонах країни о 19 годині, передає 24 канал. Люди повиходили на вулиці усе з тими ж вимогами: визнати вибори сфальсифікованими, а перемогу Лукашенка – фейковою.

Що відбувається

Мітингувальники у Мінську почали рухатися містом невеликими групами, аби розосередити увагу силовиків.

Люди вийшли на вулиці у двох районах міста – Малинівці та Серебрянці. Надалі попрямували у центр, до стели “Місто-герой”.

На них там вже чекали силовики: відомо про перших затриманих і побитих. Також у телеграм-каналі NEXTA з’явилася інформація, що у хід пішли гранати: їх кидають у невелику групу людей поблизу вокзалу.

У цьому районі чути голосні постріли та вибухи гранат. У телеграм-каналі очевидці публікують і фото повідомляють: працює військовий спецназ. Сотні людей заховалисявід нього у ТЦ “Корона”: силовики застосовують сльозогінний газ, аби їх відтіснити.


Поблизу станції метро “Пушкінська” зібралися тисячі людей, які рухалися щільним натовпом із транспорантами і прапорами. Поруч із ними рухалася колона авто, водії сигналили. Зрештою вони залишили авто на вулицях, заблокувавши таким чином дорогу важкій техніці і вийшли пішою ходою до стели.

Силовики групою накинулися на чоловіка

У місті Мозир, що в Гомельській області, правоохоронці напали на чоловіка, повідомили у телеграмі NEXTA.

“Силовики натовпом жорстко б’ють одну людину”, – йдеться у повідомленні.

Туди стали підтягувати силовиків у повній амуніції.
У цьому ж каналі, який активно висвітлює протести, мітингарі почали розповсюджувати заклики із тим, що цього дня потрібно краще підготуватися. Зокрема, придбати екіпіровку в будівельних і спортивних магазинах, мати невелику аптечку.

Із настроїв у соцмережах видно: люди налаштовані рішуче і не збираються залишати вулиць. Хоч і Лукашенко назвав їх “вівцями, якими керує закордон”.

Влада стягла військо

Як і за день до того, Мінськ з самого ранку почала заполоняти військова техніка. Як повідомляв “Белсат”, колони з міліцією і автозаки під’їжджали у місто з двох сторін, це свідчить про те, що влада знову готова до кривавого розгону мітингу.

Джерело.

Close