facebook

Українці назвали головну проблему медицини в країні

Високі ціни на ліки є головною проблемою для українців у сфері охорони здоров’я. Нею переймаються майже вдвічі більше громадян, ніж питанням відповідальності лікарів за здоров’я пацієнтів.

Ціни на ліки в Україні

Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом “Демократичні ініціативи” та Центром Разумкова.

“На думку громадян, першочерговими заходом реформування охорони здоров’я має бути зменшення вартості ліків – 50% (у 2019 році так вважали 59% українців)”, – йдеться у повідомленні.

На другому місці – встановлення відповідальності лікарів за здоров’я пацієнтів та результати лікування (30% опитаних).

Відповідаючи на запитання “Скільки грошей протягом останнього року ваша родина в середньому на місяць витрачала на ліки та лікування?”, 13% респондентів заявили, що взагалі нічого не витрачали, 15% – витрачали до 200 грн на місяць, 24% – віддавали від 200 до 500 грн на ліки, 19% – платили від 500 до 1000 грн, 7% – витрачали від 1000 до 2000 грн, і майже 9% – віддавали на ліки та лікування понад 2000 грн на місяць.

“Опитування показало, що з віком витрати українців на ліки та лікування значно зростають”, – зазначили соціологи.

Скільки українці витратили на ліки за останній рік

Як людей хвилює поблема подорожчання ліків

Як повідомляв OBOZREVATEL, 23 липня у Міністерстві охорони здоров’я заявили, що планують суттєво розширити програму “Доступні ліки”, яка передбачає зокрема і зниження вартості препаратів.

Українці отримали можливість повернути в аптеку неякісні ліки і отримати назад свої гроші. Але для цього треба, щоб препарат був визнаний неякісним Держлікслужбою.

Джерело.

Close