facebook

Кравчук заявив про бажання Путіна закінчити війну на Донбасі та “сльози російських матерів”

Керівник української делегації у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що Росія нібито стомилася від війни на Донбасі.

Кравчук заявив про бажання Путіна закінчити війну на Донбасі

Таку думку він висловив в інтерв’ю виданню “Сегодня”. Він зауважив, що слухає російського президента та міністра закордонних справ і нібито відчуває: “вони теж хочуть, щоб на Донбасі був мир”. За його словами, “російські матері, чиї сини гинуть на Донбасі, плачуть такими ж гіркими сльозами, як і українські”.

“Я відчуваю це. Я не гарантую, що я вже все зрозумів до деталей, заглянув, вибачте, в душу кожного з них. Але, думаю, Росії також набридла війна, що російські матері, сини яких гинуть на Донбасі, плачуть такими ж гіркими сльозами, як і українські. Тому війні не може бути продовження. Її треба завершувати миром”, – зазначив Кравчук.

Він наголосив: якщо Росія не готова буде йти на поступки українській стороні, то Україна буде вимушена відмовитися від Мінського процесу.

“Якщо раптом ми відчуємо, а я допускаю таке, що вони не хочуть жодних поступок, ми показуємо, що ми готові, а вони кажуть “ні”…Ну що ж, тоді, принаймні я, мені вистачить мужності, сили і воли сказати: ми робили все, що могли, спираючись на українську законодавчу базу, Конституцію, міжнародне право, але нас не почули, тому я бачу, що Мінський процес не має перспективи. Ми починаємо шукати інші можливості”, – сказав Кравчук.

Джерело.

Close