facebook

Педагоги та батьки мають об’єднатися, аби спільно захистити дітей від хвороби – очільниця КМДА

Очільниця КМДА Олена Фіданян порадила батькам регулярно виміряти дітям температуру та негайно повідомляти про її контакт з хворим.(Портал Всеосвіта).


Директор Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян звернулась до батьків із проханням дотримуватись правил поведінки задля безпеки власної дитини та інших учасників освітнього процесу.

За її словами, у вересні всім педагогам і батькам необхідно об’єднатися задля недопущення появи та розповсюдження хвороби. Оскільки більшість школярів та студентів не збиралася разом понад п’ять місяців, буде важко стримати їх від близького контакту. У цей час вкрай важливим стає питання дотримання правил гігієни та протиепідемічних заходів.

Вона порадила батькам щоранку перед виходом до садка чи школи виміряти дитині температуру і перевірити наявність симптомів респіраторних захворювань. В разі необхідності, варто залишити дитину вдома та повідомити про це вихователя або вчителя. Вона закликала батьків вчасно інформувати про наявність контакту з хворим або щодо нещодавнього візиту за кордон.

Вкрай важливим є розуміння відповідальності кожного учасника освітнього процесу щодо особистого стану здоров’я та стану здоров’я членів своєї сім’ї. Оскільки неуважне, або зухвале ігнорування симптомів респіраторного захворювання, бодай однієї контактної особи, може не тільки перевести заклад освіти з очної у дистанційну форму навчання, а й серйозно зашкодити здоров’ю дітей та дорослих. Безпека освітнього процесу – це колективна відповідальність освітян і батьків, – наголосила Олена Фіданян.

Також, за її словами, освітні установи повинні напрацювати та мати в своєму арсеналі чотири моделі роботи закладу під час карантинних обмежень. Про це вона повідомила під час серпневої педагогічної онлайн-конференції Києва.

Одного універсального рішення для всіх закладів освіти – садків, шкіл, закладів професійної, позашкільної чи вищої освіти – не існує. Кожна установа має напрацювати свої чотири моделі роботи та розділити їх за рівнями епідемічної небезпеки. Підбирати форму організації навчання потрібно індивідуально, при цьому враховуючи різні показники: від проєктної потужності закладу освіти до рівня колективного здоров’я учасників освітнього процесу, – підсумувала Олена Фіданян.

Джерело.

Close