facebook

Учені знайшли зв’язок між швидкістю поширення COVID-19 та вологістю повітря

Якщо відносна вологість повітря в приміщенні нижча за 40 відсотків, існує більший ризик заразитися коронавірусом.

Коронавірус продовжується поширюватися світом і заражати все більше людей. Останні дослідження вчених з Лейпцига і Нью-Делі показали, що на швидкість поширення COVID-19 може впливати вологість повітря.

З’ясувалося, що вірус циркулює при низькому рівні вологості, пише DW.

“Якщо відносна вологість повітря в приміщенні нижча за 40 відсотків, частинки, що виділяються інфікованими людьми, поглинають менше води, тому залишаються легкими, пролітають далі через приміщення і з більшою ймовірністю потрапляють в організм здорових людей”, – пояснив один з дослідників.

Вчені також зазначають, що вірус поширюється в основному при прямому контакті з інфікованим або зараженими поверхнями.

Дослідники радять контролювати рівень вологості повітря в приміщенні на додаток до дотримання дистанції та носіння маски.

Зазначається, що відносна вологість повітря від 40 до 60 відсотків може зменшити поширення вірусів та їхнє проникнення через слизову оболонку носа. Це особливо важливо, враховуючи наближення холодної пори року, коли люди проводять більше часу в приміщеннях з опаленням.

“У холодних і помірних кліматичних зонах всередині приміщень зазвичай дуже сухе повітря під час опалювального сезону. Це може сприяти поширенню коронавірусу”, – зазначають вчені.

Джерело.

Close