facebook

В Україні водіїв автобусів та вантажівок змусять перездавати на “права”

На сайті міністерства інфраструктури з’явився проект наказу, який регламентує новий порядок що до водійських посвідчень категорій С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1E.


У разі прийняття цього проекту усі водії автобусів та вантажівок будуть змушені не тільки один раз перездати на права, але й періодично (раз на п’ять років) знову проходити навчання та здавати екзамени. Про це пише 24 Канал.

“Водії транспортних засобів, які до набрання чинності цим наказом отримали посвідчення водія категорій С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1E, проходять періодичні підготовчі курси”, – сказано в документі.

“Підтвердження професійної компетентності водіїв здійснюється шляхом складання тесту після проходження підготовчих курсів у Навчальному центрі”, – йдеться у проекті.

“Необхідні знання, уміння та навички водії набувають за допомогою теоретичних і практичних занять за очною, дистанційною, або у поєднанні таких форм здобуття освіти. Підготовка водіїв за початковою програмою може проводитись за дуальною формою здобуття освіти”, – написано у проекті постанови.

“Тривалість підготовчих курсів, залежно від програми підготовки, становить від 35 до 280 навчальних годин”, зазначено в документі.

Джерело.

Close