facebook

СБУ викрила незаконну схему розмитнення євроблях, на понад 90 мільйонів гривень

Служба безпеки України викрила корупційну схему на митниці Львівщини, через яку державі завдано збитки на понад 90 мільйонів гривень.

Повідомляє Це моя Україна з посиланням на СБУ

Дану злочинну схему організували службові особи митного поста “Городок” в змові з брокерами.
Працівники СБУ документували незаконну діяльність митників протягом декількох місяців 2020 року. Безпосередньо, зафіксовано факт отримання службовцями митниці неправомірної вигоди у сумі 410 тисяч гривень. За цю суму працівники митниці умисно фальсифікували оформлення імпортованої продукції. Вони відобразили у документації ввезення в Україну партії вантажних автомобілів під виглядом запчастин. За попередніми даними, протиправна діяльність митників завдала збитків державі на майже 94 мільйони гривень.
Під час проведення 19-ти обшуків у на митниці та за місцями мешкання організатора та фігурантів провадження правоохоронці виявили документацію, яка доводить здійснення оборудки, великі суми коштів у валюті, підрахунок яких триває. У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 27 (співучасть у злочині), ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків) Кримінального кодексу України, митнику – організатору групи – повідомлено про підозру, готується оголосити підозри у вчиненні злочину іншим встановленим фігурантам справи.

 

Слідчі дії тривають.

Також встановлюється причетність інших посадовців митного поста “Городок” та представників митно-брокерських структур до протиправної діяльності.

Джерело.

Close