facebook

Людина в повітрі

ФБР розслідує політ невідомого з реактивним ранцем.

У ФБР зацікавилися повідомленнями відразу декількох пілотів цивільної авіації, які бачили в районі міжнародного аеропорту Лос-Анджелеса невідомого з реактивним ранцем. Той летів на висоті приблизно одного кілометра по маршруту заходу літаків на посадку.

“Диспетчер, це American Airlines, борт 1997, ми тільки що пролетіли повз хлопця з реактивним ранцем” – такого роду повідомлення приходили в службу контролю аеропорту 1 вересня і були розіграшем. В принципі польоти в районі аеропорту Лос-Анджелеса з порушенням правил повітряного руху не така вже й рідкість. Саме там пролетів в 1982 році знаменитий Ларрі Уолтерс, володар премії Дарвіна. Він прив’язав до крісла надуті гелієм повітряні кульки, розраховуючи піднятися на 10 метрів над будинком. З собою він узяв рушницю, щоб стріляти по кулькам та таким чином знижуватися. Однак Уолтерс невірно розрахував підйомну силу куль і швидко злетів на висоту 4800 метрів, потрапивши в повітряний коридор в районі аеропорту Лос-Анджелеса, пілоти що пролітали мимо повідомляли диспетчеру. Тільки через 45 хвилин Уолтеру вдалося спуститися,

Але в нинішньому випадку головна інтрига в тому, що про людину, який літав на кілометровій висоті за допомогою реактивного ранця, нічого невідомо. При цьому немає підстав не довіряти інформації декількох пілотів, тим більше що справа відбувалася в світлий час доби при добрій видимості.

Джерело.

Close