facebook

МОЗ змінило правила надання допомоги хворим на Covid-19

У разі появи симптомів COVID-19 у пацієнта сімейний лікар зобов’язаний діяти за затвердженим Міністерством охорони здоров’я алгоритмом.

Коронавірус в Україні виявили майже у 139 тисяч осіб. У неділю, 6 вересня. Міністерство охорони здоров’я оприлюднило оновлену схему, згідно з якою має діяти лікар, надаючи допомогу пацієнтові з підозрою на коронавірус.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я на своїй сторінці у Фейсбуці.

“У разі появи симптомів COVID-19 у пацієнта сімейний лікар зобов’язаний діяти за затвердженим Міністерством охорони здоров’я алгоритмом і ухвалити рішення щодо подальшого лікування хворого”, – сказано в повідомленні.

У МОЗ зазначили, що першим етапом є звернення до свого сімейного лікаря. Після чого той проконсультує телефоном, і вирішить, чи потрібна госпіталізація. За необхідності приїде до пацієнта.

Далі можна телефонувати мобільній бригаді, яка візьме у хворого зразки для тесту на коронавірус. Після отримання результатів тесту, у разі підтвердження Covid-19, передбачено надання медичної допомоги зараженому.

Відзначається, що у випадках, коли хвора людина не має свого сімейного лікаря (не підписувала декларацію з відповідним фахівцем), можна звернутися за допомогою, зателефонувавши на обласну гарячу лінію з питань коронавірусу.

 

Джерело.

Close