facebook

“Наш єдиний важіль”: політв’язні Сенцов і Балух зробили важливу заяву щодо постачання води в Крим

Відомі кримчани та політв’язні Кремля Володимир Балух та Олег Сенцов виступили різко проти постачання води з України в окупований Крим.

Як зазначив Олег Сенцов у інтерв’ю “Крим.Реалії”, він упевнений, що до окупованого Криму в жодному разі не можна пускати дніпровську воду.

“Це наш єдиний важіль, аргумент, яким ми ще можемо боротися з окупантами, і щороку цей важіль буде все більш потужним і важливим”, – говорить Олег Сенцов.

На думку відомого режисера, проблема води в окупованому Криму “поступово ставатиме все більш і більш гострою”.

А, ось Володимир Балух зазначає, що “кримчани з українським серцем не допускають і думки, щоб Україна відновила постачання води до Криму”.

Балух зазначив, що раніше на півострові “шанобливо ставилися до кожної краплі води”.

“Потрібно було пройти багато інстанцій, щоб пробити нову свердловину. Багато свердловин було затампоновано – розвідано, що там є вода, але користуватися нею було заборонено з розуміння балансу”, – заявляє політв’язень.

Засловами Балуха, в перші роки після анексії Криму окупаційна влада “спустошувала підземні запаси і просто випускала воду в повітря”.

“Це давно заглухло, річки висохли, тому що намагалися замінити дніпровську воду водою з річок. І таке ставлення до всього”, – додає Володимир Балух.

Джерело.

Close