facebook

Науковці назвали вік, коли всі люди стають нещасними

На думку дослідників, це не залежить від зовнішніх чинників, а є наслідком біохімічних процесів в організмі і рівня гормонів.

 

Попри особисті успіхи і поразки, у певному віці люди відчувають схожі почуття. Зокрема, дослідники з Дартмутського коледжу спільно з Національним бюро економічних досліджень в США встановили нещасливий вік для людей. Виявилося, що це 47-48 років – саме в цей період усі люди на Землі відчувають себе дуже нещасними.

Про це свідчать результати дослідження, які опубліковані на сайті бюро.

За інформацією, науковці опитали людей різного віку зі 132 країн, попросивши оцінити їх свій рівень задоволення життям.

Як виявилося, найщасливіший період у житті припадає на 18-20 років, потім ситуація погіршується і досягає свого піку орієнтовно у 47-48 років.

Науковці підкреслили, що в розвинених країнах криза настає у 47 років, а в країнах, що розвиваються – у 48 років і два місяці.

А ось в КНР і Мексиці нещасливіший вік – це 43 роки.

Науковці також звернули увагу на те, що стан зневіри і відчуття себе нещасним триває до 60 років, після чого ситуація починає покращуватися, і в 70 років люди знову відчувають найбільше задоволення від життя.

На думку дослідників, це не залежить від зовнішніх чинників, а є наслідком біохімічних процесів в організмі і рівня гормонів.

Джерело.

Close