facebook

Освітні заклади не є джерелом додаткового ризику захворювання на Covid-19 ні для дітей, ні для працівників – дослідження

У дітей більший ризик захворіти поза школою, вважає державний секретар з питань освіти Великої Британії Гевін Вільямсон.(Портал Всеосвіта).


Відвідування дошкільних та початкових закладів освіти не приносить додаткового ризику ні персоналу, ні учням. Про це повідомляє британське видання Daily Mail з посиланням на урядове дослідження.

За період спостереження виявлено лише три позитивні результати тестування на Covid-19 — це двоє працівників закладів освіти і одна дитина.

Результати дослідження підтверджують, що у школі низький ризик зараження коронавірусом. Насправді у дітей більший ризик захворіти поза школою, — зазначив державний секретар з питань освіти Великої Британії Гевін Вільямсон.

Загалом, у дослідженні взяли участь 23 358 учнів та 16 052 працівника. У всіх брали щотижневі мазки з носа протягом чотирьох тижнів.

Відвідування дошкільних та початкових шкіл не приносить додаткового ризику ні персоналу, ні школярам. Хоча ці результати є попередніми, вони мають заспокоїти батьків, які можуть хвилюватися з приводу повернення їхніх дітей до школи, — заявив консультант-епідеміолог Шамез Ладхані.

Він додав, що ризик зараження на Covid-19 під час навчання надзвичайно низький, а при зараженні переважна більшість дітей відчуває легкі симптоми або їх відсутність.

Джерело.

Close