facebook

В Україні зафіксували випадок рідкісної хвороби

У Зіньківському районі Полтавської області на лихоманку Західного Нілу захворів 39-річний місцевий житель. Зокрема, у чоловіка підвищилась температура тіла до 39 градусів, з’явилася слабкість і ломота в м’язах. Хворого оглянув та госпіталізував сімейний лікар.

Про це повідомляє Центр громадського здоров`я Міністерства охорони здоров`я України.

“Вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я методом імунофлюоресценції виявлено антитіла IgG до вірусу Західного Нілу”, – йдеться в повідомленні.

Станом на 27 серпня Європейський центр профілактики та контролю захворювань повідомляє про 122 випадки лихоманки Західного Нілу у Греції, Іспанії, Італії та Румунії, з них 10 летальних.

Від початку року через систему повідомлень про хвороби тварин Європейської комісії було повідомлено про 40 спалахів серед коней в Іспанії, Італії, Франції та Португалії.

Жодних спалахів серед птахів не зареєстровано.

У ЦГЗ зазначили, що в Україні існують ензоотичні території для лихоманки Західного Нілу. Вакцини для профілактики не існує.

“Інфікована людина не заразна. Поки немає документального підтвердження випадків передавання вірусу від людини до людини за умови дотримання стандартних заходів інфекційного контролю”, – наголосили в ЦГЗ.

Джерело.

Close