facebook

Moon Tech будує холодильник на 300 тис. Тонн

У китайському порту Гуанчжоу ведеться будівництво низькотемпературного холодильника загальною місткістю 300 тис. Тонн. Об’єкт, в якому використовується каскадний СО2-система, буде повністю завершено влітку 2021 р. Проект реалізує держкорпорація Moon Tech.

Одним з рішень, прийнятих урядом КНР для зміцнення внутрішньої продовольчої безпеки на тлі світового карантину, стало будівництво складів-холодильників у всіх великих і середніх портових містах країни. Кожен об’єкт повинен відповідати вимогам не тільки по місткості (300 тис. Тонн), але і екологічності – в якості холодоагенту повинен використовуватися вуглекислий газ.

В даний час будівництво одного з таких холодильників ведеться в порту Гуанчжоу (входить в десятку найбільш завантажених портів світу), на території міжнародного логістичного центру Гуанчжоу Наньша. Паралельно будується дві черги по 150 тис. Тонн кожна (6 холодильних камер). Охолодження складе близько 15 МВт.

Проект під ключ реалізує державна корпорація Moon Tech. Її фахівці займаються створенням і монтажем холодильної та електричної систем, системи утилізації тепла, а також інженерних мереж, включаючи водопостачання.

Як розповів Fishnews директор держкорпорації Moon Tech з продажу в Росії та СНД Лі Янь, в основі проекту лежить каскадна технологія з використанням в якості холодоагенту вуглекислого газу. Камери розділені по температурі на три зони: -28 ° C, -8 ° C і 0 ° C. Вивільняється тепло буде спрямовуватися на забезпечення побутових і виробничих потреб об’єкта, в тому числі на оттайкой повітроохолоджувачів.

На даний момент вже побудовані будівлі першої черги (1-3 холодильні камери). Друга черга холодильника (4-6 камери) за планом буде здана в червні 2021 р

Сума контракту по проекту становить близько 200 млн юанів, або більш 2,2 млрд рублів.

Сьогодні на частку Moon Tech припадає понад 60% внутрішнього ринку Китаю по харчовому холоду. Кілька років тому держкорпорація розпочала масштабні просування в країні екологічного холодоагенту – СО2. На сьогоднішній день це стало обов’язковою умовою для отримання ліцензії на введення в експлуатацію великого холодильника на території КНР. За словами Лі Яня, за останні п’ять років Moon Tech здав вже 260 об’єктів, в яких використовується СО2-система.

Джерело.

Close