facebook

Ватикан відхрестився від підтримки одностатевих шлюбів церквою

Схвалення папою Римським Франциском цивільних одностатевих союзів в документальному фільмі минулого місяця були вирвані з контексту і не висловлюють підтримку одностатевих шлюбів.


Таку заяву зробили в Ватикані, передає Reuters. Так, в секретаріаті Ватикану стверджують, що дві окремі цитати у відповідь на окремі питання були з’єднані, щоб виглядати як одне це. При цьому був видалений інтервенційний контекст і питання. Режисер документального фільму Євген Афінеевській, розповів журналістам, що брав інтерв’ю у тата, але пізніше журналісти знайшли кадри в інтерв’ю мексиканській Televisa в 2019 році. Деякі раніше не виходили в ефір. Після прем’єри документального фільму Афінеевській відмовився обговорювати процес монтажу. У пояснювальній записці Ватикану, яку отримали єпископи, відзначається, що в першій цитаті Папа мав на увазі право гомосексуальних людей бути прийнятими їх власними сім’ями.

Також зазначено що з скандального фільму були вирізані коментарі, коли тато висловився проти гомосексуальних шлюбів і чітко заявив, що він посилається на закони про цивільному союзі, які деякі країни прийняли для регулювання таких пільг, як охорона здоров’я.
«Зрозуміло, що папа Римський Франциск мав на увазі певні державні положення і, звичайно, не доктрину Церкви, яку він неодноразово підтверджував протягом багатьох років», – зазначено в пояснювальній записці Ватикану. Як ми вже розповідали раніше, папа Римський Франциск заявив, що молиться за позитивні результати зустрічі керівників країн так званої «нормандської четвірки». А також, Папа Римський провів месу за закритими дверима в майже порожньому соборі Святого Петра у Ватикані і закликав весь світ до солідарності на фоні пандемії коронавируса і боротьби з її наслідками.

Джерело.

Close