facebook

Обійняв дружину та виголосив “Слава Україні”: звільнений нацгвардієць Марків повернувся додому (відео)

4 листопада до України прибув звільнений військовий Національної гвардії Віталій Марків. Літак приземлився на аеродромі Нацгвардії у Києві. Там його зустріли почесна варта, колеги-військові та дружина Діана.

Марків прилетів разом з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та уповноваженою з прав людини Людмилою Денісовою, пише ТСН.

Він назвав своє повернення найбільшою особистою перемогою.

Його зустрічала велика делегація із усіма почестями – почесною вартою і оркестром. Щойно він зійшов на Українську землю виголосив “Слава Україні!”. А потім обійняв дружину. Заявив, що перші дні проведе саме з нею, адже не бачив її довгі роки.

Також на летовищі Віталій зустрівся зі своїми побратимами, з якими воював на горі Карачун. Зустріч була дуже теплою.

Віталій у короткій пресконференції заявив, що дав собі обіцянку вистояти не лише заради себе, але і заради тих, хто віддав своє життя на Сході України і тих, хто і далі бореться за українську територію.

Після цього він поїхав, надалі продовжилась конференція чиновників, які брали участь у звільненні українця.

Нагадаємо, апеляційний суд Італії 3 листопада ухвалив рішення задовольнити клопотання захисту Віталія Марківа і визнав нацгвардійця не причетним до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі у 2014 році на Донбасі.

У липні 2014 року судді італійського міста Павія засудили Віталія Марківа до 24 років тюрми. Українця утримували у виправній колонії в Мілані, де відбувають покарання за особливо тяжкі злочини.

Джерело.

Close