facebook

Депутатам хочуть дозволити виступати російською у Верховній Раді: “Не мають права погрожувати”

Народним депутатам у Верховній Раді хочуть дозволити виступати російською мовою. Відповідна петиція з переліком статей Конституції з’явилася на офіційному сайті.

” статтею 10 Конституції України встановлено, що: – в Україні гарантується вільний розвиток, використання та захист російської, інших мов національних меншин України. Мабуть “свідомі” (тобто українські фашисти) погано знають і не хочуть виконувати Конституцію України. “Мовний закон” з моменту його прийняття є неконституційним (незаконним) тому, що порушує вищенаведені статті Конституції України. Російською мовою можна виступати у Верховній Раді України і взагалі скрізь в Україні – ніхто не має право за це погрожувати, а за загрозу з цього питання правоохоронні органи повинні залучати таких безграмотних громадян до відповідальності”, – сказано в тексті петиції.

Її днями опублікував українець Ісаєв Микола і за цей час вона набрала всього 26 голосів з необхідних 25 тисяч. В суті звернення до президента через петицію автор написав свою думку і висловив переконаність, що будь-який народний депутат має право у Верховній Раді виступати російською мовою.

“У зв’язку з вищенаведеним, ПРОШУ Президента України, який згідно статті 102 Конституції України, є Гарантом Конституції України, прав і свобод громадян: 1.Забезпечити ПРАВО і захист громадян України вільно використовувати російську мову у Верховній Раді України і скрізь на Україні, згідно зі статтями 8, 10, 21 і 22 Конституції України; 2.Притягнути Богуша до відповідальності, встановленої Законом, за загрозу Дмитру Разумкову у зв’язку з використанням ним російської мови”, – зажадав чоловік.

Джерело.

Close