facebook

Папа Римський розширив права жінок у церкві

Папа Римський Франциск підписав апостольське послання, що розширює права жінок у церковних богослужіннях, зокрема, читати літургії та служити при вівтарі.


Про це повідомили у Reuters.

Папа Франциск офіційно закріпив права, якими вже протягом багатьох років наділені жінки в багатьох країнах. Після внесення до Кодексу канонічного права змін консервативні єпископи не зможуть позбавляти жінок у своїй єпархії можливості виконувати ці ролі.

“Рішення надати жінкам ці посади, які передбачають стабільність, суспільне визнання і повноваження єпископа, робить участь усіх у євангелізації ефективнішим”, – йдеться в указі.

Відтепер новий указ постановляє, що миряни, які мають достатній вік і кваліфікацію, встановлені декретом конференції єпископів, можуть бути прийняті на постійній основі через приписаний літургійний обряд на посаду проповідника і служителя.

Папа Франциск зазначив, що ухвалив декрет під назвою Spiritus Domini після тривалих теологічних дискусій та порадившись із католицькими єпископами з усього світу. Багато з них наполягали, що це – необхідний захід, який відповідає “вимогам часу”.

Джерело.

Close