facebook

У Польщі водій протаранив авто з українцями, аби «помститися»: загинув 18-річний хлопець

У польському місті Ополе в результаті ДТП загинув 18-річний житель Вінниці, уродженець села Владівка, і ще троє громадян України, які перебували в авто на момент аварії постраждали.

Винуватцем події став польський водій, який протаранив машину з чотирма українцями. Про це повідомляє «33-й Новини».

Після конфлікту поляк помчав на своїй машині за українцями, і в кількох метрах від магазину на великій швидкості влетів у їхні авто.

Трагічний інцидент стався ще 8 січня, і досі мама загиблого хлопця – Олександра Івашка – чекає його тіло для поховання, доставити яке дуже важко через карантин.

Друг загиблого Іван, який працював з ним в Польщі, підозрює, що аварія насправді була помстою поляків за свару, що сталася.

Повідомляється, що Олександр відправився до Польщі на заробітки, як тільки досяг повноліття, щоб допомогти мамі. Хлопець працював металообробником, а по поверненню до України мріяв розпочати власну справу.

«Завжди був спокійним та толерантним по відношенню до інших. Ніколи не звертав уваги на тих, хто цькував українців. Цього ж вечора після роботи прощались з колегами. По дорозі додому заїхали в магазин. І тут почалось… Навіжений поляк почав ображати та принижувати Сашка, бо той українець. Як відомо з власних джерел, хлопець був під наркотиками, певно, і не тямив, що казав. Але коли Сашко почав захищати гідність свою та своєї країни, між хлопцями виникла суперечка, яка ледь не переросла в бійку», – йдеться у публікації.

Після конфлікту поляк помчав на своїй машині за українцями, і в кількох метрах від магазину на великій швидкості влетів у їхні авто.

Зазначається, що двоє, які сиділи ззаду в салоні, постраждали найбільше, – Сашко втратив свідомість.

«Приїхали «швидка», по­ліція та рятувальники. Сашка доставили в лі­карню в Ополе. Відразу зробили складну операцію, в нього були внутрішні кровотечі. Лікарі казали, що шанси на життя є. Тому ми до останнього сподівались, що він виживе. Але, на жаль, він не вийшов з другої коми…Тепер його мама розбита горем», – розповів друг загиблого.

Джерело.

Close