facebook

У Франції 5 людей померли після вакцинації, у 139 з’явилися побічні ефекти

Такі наслідки проявилися після вакцинації півмільйона французів.

У Франції 5 людей померли незабаром після вакцинації препаратом від коронавірусу Pfizer-BioNTech, всі вони – люди поважного віку. На цей момент вважається, що їхня смерть не пов’язана з отриманням вакцини.

Як пише на Le Figaro, про це повідомило Міністерство охорони здоров’я, передає «Європейська правда».

За даними Міністерства охорони здоров’я, з близько півмільйона французів, які вже отримали свою першу дозу вакцини, небажані побічні ефекти проявились у 139 осіб, п’ять осіб незабаром після отримання щеплення померли.

“У всіх випадках, це були люди похилого або дуже поважного віку, з хронічними захворюваннями”, – повідомив міністр охорони здоров’я Олів’є Веран.

“За даними, які нам відомі зараз, ніщо не дає підстав робити висновок про те, що їх смерть пов’язана з вакцинацією. Всі померлі – особи похилого віку з будинків престарілих”, – прокоментували питання в Нацагентстві з безпеки медичних препаратів (ANSM).

Також у відомстві уточнили, що зазвичай в будинках для людей похилого віку щодня помирає 465 осіб, і тисячі щодня госпіталізують. Тому, з огляду на розмах кампанії вакцинації і високу ймовірність смерті осіб з цієї вікової групи, цілком очікувано, що будуть випадки смертей незабаром після щеплення вакциною від коронавірусу.

Джерело.

Close