facebook

Мінус 491 грн в платіжках: українці не вірять своїм очам, стало відомо кому знизять ціну на газ в лютому

Тарифи на газ, можливо, будуть знижені для деяких українців

Про те, що вартість газу і розрахункова сума в “платіжках” за лютий 2021 року може змінитися, в програмі Савіка Шустера “Свобода слова” розповів в.о. глави Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Юрій Вітренко. Передає джерело. Для деяких категорій населення, ціна за лютневий газ впаде на 491 гривню, а з огляду на, що наступного витка підвищень тарифів на “блакитне паливо” не планується, то додаткова економія складе ще 228 гривень. За словами Вітренко, це дозволить заощадити більше 30 відсотків, з огляду на раніше завищену вартість енергоносія. Відзначимо, що найбільш вразливою частиною громадян України, є ті, хто використовує газ для систем індивідуального опалення.

Як вважає в.о. міністра, якщо порівнювати з січнем, сума в платіжках знизиться майже на 500 гривень, а газопостачальні компанії, які є монополістами ринку, не стануть, завдяки рішенню уряду, піднімати ціну ще раз, що дозволить додатково знизити витрати ще на 228 гривень.

Також Юрій Вітренко заявив, що Україні необхідно якомога швидше від’єднатися від загальної енергетичної системи з Російською Федерацією і Республікою Білорусь, а в пріоритеті стоїть приєднання до енергосистеми Європейського Союзу. Таким чином, на думку в.о. міністра енергетики, українці позбудуться неконтрольованих дій монополістів на ринку газу, а ціна на “блакитне паливо” стане прозорою і нормальною, як у всьому Євросоюзі, що, в свою чергу, забезпечить нашій державі енергетичну безпеку, відповідну національним інтересам України.

Джерело.

Close