facebook

Українське консульство в Празі, застерігає земляків, щоб не звертались до «рішал»

Консульство України в Празі, застерігає українців від домовленостей з так званими “рішалами”. Наголошуючи, що не співпрацюють з жодними посередницькими фірмами чи фізичними особами – посередниками. Дані застереження стали актуальними, оскільки у дипустанові знову зустрічаються із випадками, коли громадянам України пропонують за фінансову винагороду «вирішити» ті чи інші питання.

 

У консульстві застерігають: “Звертаючись до посередників, ви наражаєтеся на небезпеку стати жертвами шахраїв, що може спричинити для вас як фінансові втрати, так і більш серйозні проблеми, пов’язані з «оформленням» фіктивних документів”.

У дипустанові повідомляють, що прикладають максимум зусиль щоб швидко та легко надати українцям послуги. Також, постійно працюємо над удосконаленням системи реєстрації та прийому громадян. Термін очікування на отримання більшості послуг станом на сьогодні, як правило, не перевищує 10 днів.
Для того щоб отримати закордонний паспорт, тепер не потрібно приходити двічі. Зараз це можна зробити за один раз. Для того щоб записатись на прийом, потрібно заповнити невелику анкету за посиланням. Просять вказувати справжні й актуальні номери телефонів та електронної пошти, щоб у разі потреби представники посольства могли зв’язатись з людиною.

В посольстві наголошують, що шахраї можуть брати кошти, всього за те, що заповнять електронну форму, а не тому, що мають “зв’язки”. У разі якщо людина не розбирається в техніці, завжди можна попросити заповнити анкету в сусіда чи родичів, що можна зробити навіть з України.
“Після запису залишається тільки зробити необхідні копії документів в найближчому копі-центрі та прийти до консульства у обраний при реєстрації час і день. Якщо у вас виникнуть запитання, наші співробітники під час надання послуги обов’язково допоможуть їх вирішити”, – розповідають у посольстві.
Контакти консульського відділу за телефоном +420 227 020 212, email-адресою: [email protected], або писати повідомлення в Facebook або Instagram. Якщо ви все ж стали жертвою шахраїв, повідомте про це Посольство за електронною адресою [email protected], через скриньку для скарг і пропозицій, що знаходиться у залі для очікування консульського відділу, або на особисту електрону скриньку Посла [email protected].

Джерело.

Close