facebook

Голубовська пояснила, чому українці відмовляються лікуватися від коронавірусу

В Україні люди нерідко відмовляються отримувати лікування від COVID-19 через недовіру до препаратів, прописаних у протоколах.

Голубовська пояснила, чому українці відмовляються лікуватися від коронавірусу

Про це в ефірі політичного ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера” 12 лютого розповіла інфекціоністка Ольга Голубовська. Запис транслювали на YouTube-каналі Shuster online.

Лікарка поскаржилася, що в соцмережах “диванні експерти” створюють паніку, обговорюючи ефективність медикаментів, рекомендованих проти коронавірусу.

“Пристрасті по лікуванню, пристрасті по наших протоколах…Ви спостерігали усі цілий рік, як напишемо протокол – тут же безліч експертів… Із кожного (з препаратів. – Ред.), що ми в протокол не введемо, тьма ось цих от якихось експертів “диванних”, – сказала Голубовська.

На її думку, розмови про нібито небезпеку препаратів із COVID-протоколів вводять українців в оману. Після цього деякі пацієнти з коронавірусом відмовляються від лікування.

“І люди вже дійшли до того, що іноді відмовляються отримувати лікування, тому що вони в Facebook чиюсь чергову істерику прочитали”, – пояснила інфекціоністка.

Джерело.

Close