facebook

У Міненерго розповіли, що буде з нічним тарифом на електроенергію

Міністерство енергетики не планує переглядати зонні (нічний і ранковий) тарифи на електроенергію.

Про це заявив в.о. директора директорату енергетичних ринків Міністерства енергетики Олександр Мартинюк, повідомляє “Українська енергетика”. Також він зазначив, що не готовий обговорювати тарифні сценарії навіть після 31 березня.

“Станом на зараз немає жодних планів щодо перегляду нічного тарифу. Коли обговорювалося скасування пільг з 1 січня, питання зонності не обговорювалося. Споживачі мають нерівномірний графік споживання, тому з точки зору корисності для енергосистеми потрібно давати споживачу економічний стимул перенести частину свого споживання на нічний час”, – каже Мартинюк.

Нагадаємо, що Кабмін ввів тариф 1,68 грн/кВт-год і скасував пільговий тариф для населення в розмірі 0,9 грн/кВт-год за перші 100 кВт-год місячного споживання. Новий тариф введений в дію до 31 березня.

Діють 2-зонний і 3-зонний тарифи, диференційовані за періодами. Трьохзонний тариф включає нічний, напівпіковий, піковий періоди споживання, а двозонний – нічний і денний. Найбільш вигідним періодом споживання є нічний час.

Джерело.

Close