facebook

Україна повертається до адаптивного карантину: Ляшко детально розповів про новий “світлофор”

З 24 лютого Україна повертається до адаптивного карантину. Він буде не таким, як влітку 2020 року, але збережуться основні зони – “зелена”, “жовта”, “помаранчева” та “червона”.

Про це в ефірі політичного ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера” 19 лютого розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Запис транслювали на YouTube-каналі Shuster online.

“Він інакший, ніж влітку 2020 року. Країна буде ділитись на чотири рівні. “Зелений” – це рівень, якого ми прагнемо досягнути по кількості випадків, коли можна розглядати питання скасування карантинних обмежень. “Жовтий” рівень – це ті обмеження, які сьогодні є, “червоний” – обмеження, які будуть застосовані в разі п’яти індикаторів”, – сказав Ляшко.

Санітарний лікар пояснив також мету запроваждення “помаранчевого” рівня небезпеки. Він потрібен для того, аби показати, що певний регіон наближається до “червого” рівня. Це необхідно, аби місцева влада, бізнес та місцеві жителі зробили певні висновки та почали суворіше дотримуватися карантинних обмежень.

“Помаранчевий” рівень – ніяких додаткових обмежень не несе, але він сигналізує про те, що область наближається до “червоного” рівня”, – зазначив Ляшко.

За словами медика, Івано-Франківщина зараз є тим регіоном, де можуть бути запроваджені найбільш жорсткі заходи.

“Івано-Франківськ наразі по тих індикаторах, які запрацюють з 24 лютого, в “червоному” рівні епідемічної небезпеки”, – додав заступник міністра охорони здоров’я.

Джерело.

Close