facebook

Від COVID-19 потрібно буде щепитися регулярно – розробник вакцини

Керівник фармацевтичної компанії BioNTech Угур Шахін пояснив, чому велика ймовірність того, що від COVID-19 потрібно буде щепитися багато разів.

Масова вакцинація населення планети Земля від коронавірусу COVID-19 дозволить зменшити кількість інфікованих людей більш ніж на 90%. При цьому, цілком ймовірно, вакцинацію потрібно буде повторювати щороку-щопівтора. Про це розповів керівник фармацевтичної компанії BioNTech Угур Шахін в інтерв’ю німецькому виданню Bild.

Він стверджує, що коронавірусну пандемію можна ефективно стримувати, у випадку, якщо вакцину отримає достатньо людей. Шахін каже, що масові щеплення помітно зменшують кількість інфікованих коронавірусом на 92%.

При цьому наявні вакцини можуть захистити й від нових, більш небезпечних штамів COVID-19, але ймовірно, виникне необхідність в багаторазових щепленнях.

“У разі появи небезпечного штаму, дієвим підходом може бути введення третьої дози наявної вакцини. Таке посилення щеплення може спровокувати настільки сильну імунну реакцію, що навіть сильний штам не зможе її подолати. Якщо ми хочемо уповільнити поширення вірусу в майбутньому і зменшити рівень інфікування, то посилювати щеплення треба частіше, можливо щорічно, або кожні півтора року”, – заявив Шахін.

Джерело.

Close