facebook

Інфекціоніст публічно закликав Степанова і Ляшка зробити щеплення індійською вакциною

Володимир Курпіта публічно звернувся до Степанова, головного санлікаря Віктора Ляшка, заступника міністра охорони здоров’я Ірини Микичак.

Ексголова Центру громадського здоров’я Володимир Курпіта, який працював у МОЗ за часів Уляни Супрун, запропонував нинішньому керівництву відомства показати приклад громадянам і вакцинуватися вакциною CoviShield, яку міністр Максим Степанов привіз з Індії.

Курпіта публічно звернувся до Степанова, головного санлікаря Віктора Ляшка, заступника міністра охорони здоров’я Ірини Микичак та голови директорату фармацевтики МОЗ Олександра Комариді.

“Максим Степанов, Віктор Ляшко, Ірина Микичак, Олександр Комарида, не чекайте на Pfizer. Не бійтеся. Покажіть приклад. Готовий вакцинуватися разом з вами. Вакцина ж якісна! Чи ні?”,- написав Курпіта в Facebook.

false

Він звернув увагу на провал роз’яснювальної компанії з вакцинації, і висловив упевненість, що “ситуацію може змінити тільки особистий приклад всього керівництва МОЗ”.

“Все керівництво МОЗ регулярно відвідує ковидні госпіталі. Тому безпосередньо відноситься до першої хвилі Національного плану”, – пояснив Курпіта.

На пропозицію відреагувала поки тільки Ірина Микичак. У коментарі до посту Курпіти вона написала, що першочергова вакцинація керівництва МОЗ може бути розцінена як використання адмінресурсу. Заступник міністра повідомила, що за час пандемії вже два рази перехворіла на COVID-19 і тому має намір вакцинуватися після “відповідної паузи”.

Джерело.

Close