facebook

Український підліток, якого жорстоко побили в Франції пішов на поправку і дав перші свідчення (ПОДРОБИЦІ)

15-річний юнак з України Юрій Крученик, на якого понад місяць тому в Парижі напала в жорстоко побила група підлітків пішов на поправку. Хлопець дав перші свідчення поліції щодо інциденту.

Про це пише OBOZREVATEL, передає “Цинічний Львів”.

Про стан підлітка розповіла тітка хлопчика Ірен. Жінка запевняє, що він “ніколи не потрапляв у поле зору поліції й ні в чому не був замішаний”.

“Днями Юру вперше допитувала поліція. Його питали, чи знайомий він з кимось із нападників, у чому вони були одягнені. Юра нікого з них не знає, всі вони були в капюшонах і захисних масках. Він говорив про те, що ні чекав нападу, тому не міг зорієнтуватися. Один раз слідчий підвищив тон, але адвокат (мер 16-го округу Парижа Френсіс Шпінер, який зголосився захищати українця) відразу зупинив слідчого”, – розповідає родичка.

Зараз Юра перебуває в реабілітаційному центрі. Цими вихідними він уперше вийшов на вулицю, прогулявся в лікарняному дворику 15 хвилин.

Після допиту Юра погано спав вночі, у нього був нервовий зрив. Він говорив, що йому прикро, що двоє друзів, які були з ним, втекли, він залишився сам на сам із 10 бандитами. Також він не розумів, чому його допитує поліція.

“Юра навіть розплакався, після цього погано спав вночі. Мама і її чоловік пояснювали йому, що така процедура. Навіть потерпілого поліція допитує. Головне, що ти вижив, ти бачиш, чуєш, можеш пересуватися. Словом, заспокоювали його до 2-ї години ночі. На ранок уже дзвонив адвокат, теж розмовляв із ним, наводив приклади зі своєї практики, говорив, що все на його боці”, – розповідає Ірен.

Затримані підлітки, які входять в угруповання з передмістя Парижа, кажуть, що з Юрою не знайомі. Вони розповіли, що нібито напередодні інциденту в них стався незначний конфлікт із кимось із хлопців з 15-го округу французької столиці. Однак підлітки все ж приїхали, щоб помститися комусь із місцевих жителів.

Під руку їм попався Юра з друзями, які саме поверталися з коледжу, розташованого в 15-му окрузі. Друзям вдалося втекти, а українця жорстоко побили. Нападники застосували кийки й залізні прути, йому також завдали рани ножем. У Юрія були поколоті руки і ноги, залишилися шрами на обличчі. Йому ще належить лікування у пластичних хірургів.

Багато французів підтримують Юру. Йому шлють слова підтримки футболісти з клубу ПСЖ, в академії якого українець займався до нападу хуліганів, а також пишуть гравці “Барселони”.

Поки невідомо, чи зможе хлопець знову займатися футболом, це вирішуватимуть лікарі. Адже крім безлічі переломів, у Юрія також є травми голови.

 

 

Джерело.

Close