facebook

У Зеленського назвали наслідки провалу вакцинації в Україні

До кінця 2021 року держава планує вакцинувати 30 млн українців.

Держава планує прищепити від 19 приблизно 30 мільйонів українців до кінця поточного року. Не можна припустити провалу цього плану, тому що присутні побоювання прояву нових варіацій коронавірусу, менш чутливих, або зовсім нечутливих до діючих препаратів, сказав в ефірі телеканалу Україна 24 голова комісії з біобезпеки та біозахисту При РНБО Сергій Комісаренко.

“Нам необхідно імунізувати 30 млн осіб до кінця року – це просто обов’язково було б зробити. І якщо ми цього не зробимо, то буде дуже погано”, – зазначив вчений.

За його словами, до негативних наслідків може призвести прояв нових варіантів коронавірусу. Не факт, що проти них працюватиме вакцина. Україна не повинна потрапити до часового проміжку, коли можуть з’являтися інші варіації COVID-19.

“Якщо ми потрапимо до цього проміжку часу, коли вже з’являться ці варіанти (коронавірусу), то це буде дуже погано для нашого населення. Всі країни світу намагаються докласти максимум зусиль, щоб провакцинувати своє населення”, – зазначив Комісаренко.

Також він додав, що наразі потрібно переконати населення в тому, що вакцинація є єдиним способом вироблення колективного імунітету і боротьби з коронавірусною інфекцією.

“Для цього ми повинні імунізувати 100 000 людей щодня”, – підкреслив Сергій Комісаренко.

Джерело.

Close