facebook

Вакцина NovaVax показала ефективність 96%: її отримає Україна

Вакцина від NovaVax Inc на 96% ефективна в запобіганні випадків зараження, викликаних оригінальною версією коронавірусу.

Вакцина NovaVax від коронавірусу

Про це стало відомо під час випробувань, проведених ученими у Великобританії, повідомила компанія NovaVax в четвер, 11 березня, передає Reuters. Результати на крок наблизили вакцину до фінальної реєстрації.

У британському випробуванні взяли участь понад 15 тисяч осіб у віці від 18 до 84 років. NovaVax заявила, що не було випадків серйозних захворювань або смертей серед тих, хто отримав вакцину.

Вакцина була ефективна на 86% у плані захисту від більш заразного варіанта британського штаму вірусу, що в сукупності склало 90% ефективності на основі даних про інфікування обома версіями коронавірусу.

Випробування, проведене в Південній Африці, де добровольці піддавалися впливу нового, більш заразного африканського штаму коронавірусу, показала, що вакцина NovaVax була ефективна на 55% щодо людей без ВІЛ, але все ж повністю запобігла важким захворюванням. Ефективність щеплення знизилася приблизно до 49%, коли в аналіз були внесені дані від ВІЛ-позитивних учасників.

Зазначається, що NovaVax планує виробляти свою вакцину з подвійним введенням препарату на восьми виробничих майданчиках, зокрема в Індійському інституті сироватки.

Нагадаємо, що в Україну доставлять 15 млн доз вакцини NovaVax від COVID-19 від індійського виробника Serum Institute. Поставки препаратів заплановано на липень 2021 року.

Джерело.

Close