facebook

Перехід на літній час в Україні: коли потрібно перевести стрілки годинника і що буде далі

В ніч з 27 на 28 березня Україна переходить на літній час. Зробити це доведеться, незважаючи на те, що 3 березня Верховна Рада прийняла за основу законопроект №4201, який передбачає відмову від переведення годинників на літній і зимовий час.

 

Про це пише РБК-Україна.

Перевести стрілки потрібно буде на одну годину вперед, в ніч о 03:00 з 27 на 28 березня. Це будуть останні березневі вихідні. Звичайно, в еру гаджетів, вони виконують цю дію за людей. Але все ж, якщо є настінні або інші механічні та електронні годинники, потрібно не забути перевести на них стрілки. Восени стрілку завжди переводять на годину назад, а навесні – вперед.
Коли переведемо стрілки годинника в останній раз?
Автори законопроекту №4201, припускають, що останній перехід буде восени на зимовий час. Тому, швидше за все, останній раз стрілки годинника ми будемо переводити в жовтні 2021 року.

Якщо закон все ж таки приймуть у повному обсязі, то в Україні більше не буде такого поняття, як перехід на літній час. Назавжди закріпиться за нашою країною нинішній зимовий час, який за міжнародною шкалою UTC + 2.

Саме зимовий час є традиційним для нашого регіону. Після того, як час зафіксують, різниця між київським і московським часом буде постійно складати одну годину.

Джерело.

Close