facebook

Мін’юст оскаржив скасування нової редакції українського правопису

Міністерство юстиції подало апеляційну скаргу на рішення Окружного адмінсуду Києва про визнання недійсним постанови Кабміну, якою було введено нову редакцію правопису. Про це повідомляє пресслужба Мін’юсту.

28 січня ОАСК скасував постанову Кабміну, якою в травні 2019 року було затверджено нову редакцію українського правопису. Суд обґрунтував рішення тим, що Кабмін під час прийняття постанови діяв поза межами власних повноважень.

У Мін’юсті з цим не згодні. Там наполягають, що уряд наділено повноваженнями щодо забезпечення проведення державної політики у сфері розвитку та функціонування державної мови в усіх областях.

Крім того, на думку Мін’юсту, позивачі в цій справі не навели жодних доказів того, що цією постановою було порушено їхні власні права, свободи й інтереси.

Позов було подано в червні 2019 року в інтересах херсонської школярки Юлії Піргас її матір’ю. Пізніше цю справу об’єднали з аналогічним позовом від громадської організації Правова держава.

28 січня ОАСК скасував постанову Кабміну №437, якою в травні 2019 року було затверджено нову редакцію українського правопису.

Джерело.

Close