facebook

В Україну ввезли небезпечні фрукти: обробили речовиною від кліщів

В Україну ввезли грейпфрути, які обробили небезпечною речовиною для людини. У фруктах виявили хлорпірифос-метил. Дана речовина використовується для боротьби з різними шкідливими комахами та кліщами.

 

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Києві на своїй сторінці в Facebook.

Повідомляється, що грейпфрути експортувалися з Туреччини (Експортер: Menas Mersin Zirai Urn. Ve Tik AS Mersin) в Нідерланди (постачальник: Staay Food Group, Papendrecht), звідки вирушали в Україну (одержувач ТОВ “ТС Плюс” в Києві).

Держпродспоживслужба також закликала операторів ринку вилучити з продажу дані фрукти, якщо у них вони є.

Споживачам запропонували звертатися до відомства у разі виявлення даних фруктів за телефоном (044) 486-95-85 або електронною поштою: [email protected].

Користувачі мережі запитали, як звичайному покупцеві дізнатися, що це саме ці фрукти, які обробили небезпечною речовиною.

У Держпродспоживслужбі відповіли, що розрізнити такі фрукти візуально неможливо. Однак, кожен споживач може поцікавитися походженням продукції.

“Повідомлення системи RASFF (система швидкого реагування харчових продуктів і кормів, – ред.) дають нам дані, якими ми ділимося з вами”, – зазначили у відомстві.

Джерело.

Close