facebook

Шмигаль: 47% німців підтримують майбутнє членство України в ЄС

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Президент Бундестагу ФРН Вольфганг Шойбле обговорили актуальні питання двосторонньої співпраці та питання зміцнення підтримки євроінтеграційних прагнень нашої держави.


Як передає Укрінформ, про це повідомляється на Урядовому порталі за підсумками зустрічі в межах робочого візиту урядової команди до Німеччини.

Як наголосив Денис Шмигаль, за соціологічним опитуванням аналітичного центру «Нова Європа» у вересні 2020 року, 47% німців підтримує майбутнє членство України в ЄС.

«Такі цифри є свідченням високої публічної підтримки євроінтеграційних прагнень України. Членство України в ЄС — це виграшна ситуація не лише для українського народу, а й для Німеччини та всього Євросоюзу», — відзначив Шмигаль.

Глава Уряду також подякував депутатам Бундестагу за минулорічне схвалення резолюції про створення у Берліні Центру документації, присвяченого історії націонал-соціалістичної окупації.

«Сподіваємося, що буде підтримано наше прохання про спорудження окремого пам’ятника в пам’ять про мільйони українців, які загинули в часи Другої світової війни», — зазначив Прем’єр-міністр.

Глава українського уряду також повідомив Президенту Бундестагу, що за активної підтримки німецьких партнерів в Україні триває реформа децентралізації, яка вже довела свою ефективність в частині покращення якості публічних послуг та їх наближення до мешканців територіальних громад.

Також Шмигаль подякував Вольфгангу Шойбле та депутатам Бундестагу за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також наголосив, що Україна розглядає Північний потік-2 як геополітичну загрозу для всієї Європи.

Крім того, Прем’єр-міністр висловив очікування, що Німеччина виконуватиме активну роль у питанні деокупації Криму, зокрема, в межах нової ініціативи «Кримська платформа».

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом в рамках робочого візиту до Федеративної Республіки Німеччина повідомив, що Україна прагне вступити до ЄС та НАТО і сподівається на підтримку Німеччини у цих питаннях.

Джерело.

Close