facebook

В Україні запрацює понад 500 стаціонарних пунктів вакцинації проти COVID-19

З 22 березня запрацюють 565 стаціонарних пунктів вакцинації проти COVID-19.

Про це повідомляє “Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України”.

До кампанії імунопрофілактики долучать нові цільові групи з другого етапу Дорожньої карти з вакцинації від COVID-19.

Протягом цього етапу планують вакцинувати приблизно 70 тисяч працівників первинної медицини. Найпершими щепитимуть працівників мережі первинної медицини, зокрема сімейних лікарів та їхніх помічників.

Вакцинація буде відбуватися на новій платформі – у стаціонарних (тимчасових або постійних) пунктах щеплення. Стаціонарні пункти щеплення будуть працювати в закладах охорони здоров’я.

Для організації безпечного вакцинування ці кабінети щеплень обладнані відповідно до вимог інфекційного контролю та забезпечені необхідною кількістю доз вакцини. Медики, які в них працюватимуть, пройшли відповідне навчання. У декількох областях такі кабінети працюють у пілотному режимі з 19 березня.

У центрі зазначають, що з 29 березня для вакцинації будуть відкриті ще понад 2500 пунктів щеплення, які розпочнуть свою роботу в разі надходження нової партії вакцин. З моменту надходження нової партії вакцин розпочнеться запис на вакцинацію людей віком від 80 років, яких також передбачено вакцинувати в другому етапі дорожньої карти.

Джерело.

Close