facebook

У чому переваги приватних медичних центрів у порівнянні з державними

Приватні клініки стають все більш популярними в Україні. Адже, сюди йдуть працювати найкращі спеціалісти, якість лікування тут на найвищому рівні, а медичне обладнання є європейського зразка.

До прикладу, такою клінікою в Івано-Франківську є Мед-Атлант – недержавний медичний центр. Сюди приїжджають за консультацією та на лікування навіть з інших міст, адже клініка користується дуже високою репутацією. Наші лікарі знають своє діло, тому ви можете бути впевнені, що отримаєте найякісніші послуги.

Щоб зрозуміти різницю, давайте нижче розлянемо кілька осоновних переваг приватних клінік у порівнянні з державними.
Сервіс. У сучасній медицині недостатньо просто якісно надати послугу, наприклад, зробити операцію. Важливо ще й надати хороший сервіс.

Звичайно, в приватних клініках обслуговування на кілька порядків краще, ніж в звичайних міських. Біля входу пацієнта зустрічає охоронець, який відкриває йому двері. Потім до пацієнта підходить адміністратор. Він забезпечує максимальний комфорт: забирає одяг, приносить воду, чай або каву.

Велику роль відіграє інтер’єр. У більшості приватних клінік він оформлений так, щоб пацієнту було комфортно і затишно. Державні лікарні з довгими темними коридорами і облупленою фарбою на стінах, навпаки, справляють гнітюче враження. Окремо необхідно поговорити про палатах. У приватних клініках вони призначені для одного пацієнта. У них все зроблено для того, щоб йому було максимально комфортно. Є спеціальні матраци, які забезпечують необхідний підігрів. Медсестри можуть принести спеціальні грілки. У кімнаті стоїть телевізор, крісла, і навіть ваза з квітами.

Якість медичних послуг. Відразу зазначимо, що хороші фахівці, професіонали своєї справи, є і в приватних, і в державних клініках. Втім, цілком вірогідно і зворотне твердження – і там, і там зустрічаються не дуже компетентні лікарі. Однак в більшості випадків, якщо доктор досягає майстерності, то він намагається піти в “платну” медицину, так як там він отримує не тільки емоційне задоволення від роботи, а й фінансове. Все-таки в приватних клініках зарплата вище, ніж в державних.

Як правило, часу на прийом кожного пацієнта у лікаря в приватній клініці більше, ніж у державній, а, значить, є можливість уважно його вислухати.

Набагато більше уваги до пацієнтів в приватних клініках і з боку медсестер. У державних лікарнях у них на це просто немає часу. Адже відділення дуже великі, по 30-60 палат. На них припадає лише пара санітарок. Для порівняння – в приватних клініках зазвичай знаходиться одночасно не більше 3-5 пацієнтів, максимум – 10. Це дозволяє забезпечити їм більш якісний догляд.

Необхідно сказати також про якість медичного обладнання та матеріалів. У приватних клініках встановлені сучасні апарати, які дозволяють зробити більш точну діагностику. У більшості державних клінік, на жаль, таких можливостей немає. Більш того, через нестачу фінансування доводиться економити на витратних матеріалах, закуповуючи більш дешеві трубки, бинти і т.д.

Безпека. Сьогодні приватні клініки знаходяться під жорстким контролем наглядових органів, саме тому ризики зведені до мінімуму. Всі послуги, які надають приватні клініки, точно також безпечні, як і аналогічні послуги в державній лікарні. Тим більше, що більшість з клінік орієнтуються на тривалий термін роботи.

Ще одним з основних переваг приватних медичних закладів можна вважати – клієнтоорієнтованість. Вона проявляється у всьому: сервісі, відношенні лікарів до пацієнтів, підході до діагностики та лікування. Лікарі приватного сектору мають достатньо часу на спілкування з пацієнтом і його родичами при необхідності, можуть докладно відповісти на всі питання. У державних же установах часу на кожного пацієнта менше, що не дає можливості лікаря комфортно комунікувати зі своїм пацієнтом.

Джерело.

Close