facebook

Степанов розповів, коли в Україні запровадять «паспорти вакцинації»

У питанні Covid-паспортів «залишилися чисто технічні питання»

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, коли в Україні запровадять довідки про вакцинацію від коронавірусу.

Про це він заявив у ефірі каналу «Україна 24».

«Коли ми говоримо про свідоцтво того, що людина вакцинована, потрібно, щоб чітко вказувалося, коли вакцинована і який термін дії вакцини. Ми передбачаємо все це, щоб було максимально зручно, щоб людина могла його мати в електронному вигляді. А якщо немає можливості в електронному вигляді, це має бути якесь свідоцтво, наприклад, з QR-кодом», – пояснив міністр.

За його словами, коли в Україні буде більше вакцинованих, документ почнуть вводити в обіг.

«Залишилися чисто технічні питання, які ми разом з Мінцифри досить швидко зробимо, і люди почнуть їх отримувати. Зрозуміло, що сам механізм введення буде тоді, коли у нас буде вакциновано більше людей», – підсумував Степанов.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський вважає, що Україні необхідно розробити свою систему «паспортів вакцинації».

До слова, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про відставання від плану вакцинації майже у два рази. За його словами, однією з причин таких повільних темпів є організаційні моменти, зокрема щодо роботи пунктів вакцинації.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомляв, що Україна буде видавати міжнародне свідоцтво про вакцинацію, діючи в межах міжнародного законодавства.

Джерело.

Close