facebook

Діти в Україні зможуть отримувати нові виплати – подробиці

Президент України Володимир Зеленський анонсував введення в Україні економічних паспортів, які дозволять українцям отримати гроші від використання надр в країні.

За словами керівника виконкому Національної ради реформ Михайла Саакашвілі, завдяки нововведенню діти в Україні, коли досягнуть повноліття, отримають близько 15 тисяч доларів.

В етері “Україна 24” головний “реформатор” розповів, що економічний паспорт дозволить всім дітям, народженим в Україні, до моменту повноліття отримати кошти від користування надр та видобутку корисних копалин в країні.
Ці гроші будуть накопичуватися на персональному депозитному рахунку в банку до досягнення дитиною 18 років.

З народження віддати дитині цей паспорт, і коли вона виросте, досягне повноліття, молодий громадянин зможе купити на ці гроші, наприклад, автомобіль відкрити маленький бізнес, вкласти в освіту. Ми говоримо десь про 15 тис. доларів, це те, що ми рахували. В Україні є приголомшливі природні ресурси — літій, берилій, 20% світового запасу титану, поклади урану, — сказав Саакашвілі.

Контекст. Президент України Володимир Зеленський анонсував запровадження економічного паспорта, за яким народжені в країні діти отримуватимуть кошти від видобутку надр для отримання освіти.

Джерело.

Close