facebook

Коронавірус розвивається та стане “мирним” – вірусолог

COVID-19 після появи пройде кілька стадій, поділився академік.

Вірусолог, член Національної академії наук України Володимир Широбоков повідомив, що коронавірус COVID-19, як і кожна інфекція, проходить певний цикл – з’являється, розвивається й закінчується.

На останній стадії вірус буде мирно співіснувати з людьми – зможе провокувати лише легкі хвороби, під час яких страждають дихальні шляхи (респіраторні захворювання), розповів член НАН в інтерв’ю Факт.

За його словами, жоден вчений не зможе сказати, коли COVID-19 стане “мирним”.

“…кожна інфекція проходить певний цикл: виникає, розвивається й закінчується. Нинішній коронавірус не виняток. У кінцевому підсумку він досягне стадії, коли буде мирно співіснувати з людьми, викликаючи лише легкі респіраторні захворювання…”, – поділився академік.

Широбоков додав, що згідно з класичними канонами епідеміології для появи колективного імунітету потрібно прищепити 95% населення.

“…Людей, які не бажають вакцинуватися, задосить у всіх країнах. Але у нас їх чомусь особливо багато. Вони не розуміють, що відмова від щеплень – це шлях у Середньовіччя, коли епідемії, наприклад, натуральної віспи, вбивали мільйони людей…”, – підкреслив вірусолог.

Джерело.

Close