facebook

У МОЗ розповіли, де посилять карантин на Великдень

Після Великодня в Україні очікується збільшення захворюваності на коронавірус.

В Україні після Великодня очікується нова хвиля захворюваності на коронавірус. Як повідомила радник міністра з питань біологічної безпеки МОЗ України Наталія Виноград, регіони, які нещодавно вийшли з червоної зони карантину, ризикують на Великдень або відразу після неї, повернутися до жорсткого карантину.

“Під час свят у нас завжди будуть міграційні процеси, люди підуть один до одного в гості, підуть до церкви святити паски, на могили до рідних. Відбудеться зовнішній і внутрішній моменти перемішування популяції. За найоптимістичнішими прогнозами у нас знову буде процентний приріст захворювань”, – заявила Виноград.

Як зазначила Виноград, “можна дивуватися”, як деякі регіони України з червоної зони карантину відразу перейшли в жовту.

“Щось там не так – не може бути відразу вихід з червоної в жовту зону. Я боюся, що ми за короткий час на тих територіях повернемося до червоних зон, ще з урахуванням того, що там є прикордонні території. Там багато працівників. Ми отримаємо той феномен, який отримали на Різдво – коли працівники приїхали додому і привезли нам вірус з Європи”, – сказала Виноград, передає Україна 24.

За її словами, обмеження переміщення людей є “дуже ефективним способом” для боротьби з поширенням коронавірусу.

Джерело.

Close