facebook

У трагічній аварії загинула вчителька української мови Анна Качан разом з 9-річною дочкою

У Херсонській області в результаті ДТП загинула 35-річна жінка з 9-річною дочкою. Пішоходів збив місцевий житель, який був за кермом Renault Trafic.

При цьому трагедія сталася на ділянці дороги, де поблизу не було пішохідного переходу. Правоохоронці хоч і відкрили кримінальне провадження, але водія затримувати не стали.

Водій бачив пішоходів, але аварії уникнути не вдалося
Трагедія сталася 5 вересня в селі Нова Збур’ївка Скадовського району приблизно о 19:30. Вчителька української мови Анна Качан разом з 9-річною донькою Софією переходили дорогу в районі ринку.

“Вони поверталися з поминок додому. Вирішили зайти в магазин, купити морозива. Стали переходити дорогу. За кермом буса був місцевий житель Володя К. За його словами, він бачив їх. Але думав, що і вони бачать його. Здається, що він навіть не гальмував, бо бус був завантажений зерном, а там і гальмівного шляху не видно було. А вони думали, що він загальмує… Від удару Аня і Софійка відлетіли як кеглі метрів на десять. Ми бачили, що автомобіль вже навіть був на зустрічній смузі “, – розповіла сестра Ганни Тетяна Сумар.

Анна Качан багато років викладала українську мову в місцевій школі. Її любили і поважали учні та батьки. Софійка займалася грою на гітарі. “За дівчинкою дуже сумує її біленька кішечка. Вона глуха і пізнавала тільки Софію “, – говорить Тетяна.

Батько Софії Сергій Качан зараз на заробітках в Європі. Дізнавшись про загибель дружини і дочки, він вирішив терміново повернутися додому. “Він в цей раз так не хотів їхати, ніби відчував щось. Сергій дуже любив Софійку, буквально душі в ній не чув, він дуже турботливий батько “, – додала родичка.

Close